Skötsel av ödlor och att ha dem som sällskapsdjur

Grunderna i vården av ödlor är i viss mening inte så grundläggande trots allt. Det finns så många olika ödlearter att alla, för det mesta, har olika behov i fångenskap. Till exempel är det helt annorlunda att ta hand om en ödla från en ökenregion än en ödla från en tropisk region.

Vissa ödlor kräver särskild belysning, medan andra klarar sig bra med en värmare under tanken. En art kanske tycker om syrsor medan en annan kanske trivs med en diet av barnmat. En annan art kanske behöver en mer fuktig miljö medan en annan är nöjd med att inte ha något vatten alls!

Det finns många saker att tänka på när det gäller ödlehushållning, men det är egentligen inte så svårt. Låt inte lite benarbete avskräcka dig från att ta hand om reptildjur! Du behöver bara rätt information för rätt typ av ödla så är du redo att börja.

Några av de bästa husdjuren jag någonsin haft turen att äga har varit reptiler. Jag kan faktiskt inte komma ihåg någon tid i mitt liv då jag inte hade en sådan. Jag hade turen att som barn ha föräldrar som älskade djur lika mycket som jag.

Den här sidan kommer att fokusera på att ge detaljerad information om några av de ödlor som är vanligast i sällskapshandeln. De kan finnas i många olika storlekar, färger och jag ska vara ärlig, vissa av dem kan ha en attityd!

Västafrikansk tjocksvansgecko

Skäggagam

Tiliqua

Ögonfransgecko

Grön Anolis

Leguan

Leopardgecko

Tokaygecko

Lämna en kommentar